Legg frosne deigemner direkte på et stekebrett med bakepapir.
Ikke legg dem for tett (se bildet), de skal heve til tredobbel størrelse.
Dekk med plastpose, slik at luft ikke kommer inn. Ha pose helt tett over. VIKTIG !
Hev croissantene i 24-26 grader (aldri direkte på gulvvarme) i 10 timer. De flate typene croissanter kan klare seg med 8 timer.
Pensle med eggblanding (1 egg og 0,5 dl vann).
Mandelcroissant: Gjerne hev de i stor muffinsform, strø gjerne mandelflak på toppen før steking.
Forvarm ovn til 230 grader varmluft.
Skru ned til 170-180 grader varmluft, og sett inn croissantene.
Stek i 15-20 minutter, avhengig av ovn.
Ikke åpne stekeovn for kontroll, før det har gått minimum 12 minutter.
Sukkerlake er godt på pain au chocolat, bringebær-, mandel-, pecan-, kanel- og eplecroissanter. Sukkerlake: 100 gram vann og 110 g sukker, kokes opp og avkjøles. Pensles kald på nystekte croissanter.