Frosne deigemner

Veiledning på hev og stek av croissanter.

  1. Ha bakepapir på et stekebrett og spre croissantene utover. Dekk croissantene med plastpose, slik at det blir luftig under og tett rundt (må være helt luft-tett, og ikke bruk plastfolie da det klistrer seg fast). Heves i romtemperatur (23-24 grader) i ca 10 timer. OBS: Sørg for at croissantene har god plass, de hever mye.
  2. De typer croissanter som : mandel, pecan/karamell og eple krever mindre hevetid, etter som de er tynnere, ca 6-7 timer. Om de overhever litt, klem de forsiktig sammen igjen. Strø gjerne litt ekstra mandelflak på toppen før steking på mandel croissanten.
  3. Forvarm stekeovnen til 230 grader, varmluft. Pisk sammen 1 eggeplomme med 3 spiseskjeer vann og pensle croissantene forsiktig før steking.
  4. Sett ned temperaturen på ovnen til 170-180 grader, varmluft. Stek croissantene i 14-18 minutter midt i ovnen til de får en fin og brun farge ( de skal ha en fin brunfarge under også).

Om ønskelig kan croissantene pensles med sukkerlake rett etter de taes ut av ovnen. Dette er spesielt godt på pain au chocolate og bringebær croissanter. Enkel sukkerlake lager du ved å blande 100 gram vann og 110 gram sukker i en kjel før du gir det et kjapt oppkok. Frossen croissant er holdbar i 5-6 uker på frys.