Frosne deigemner

Veiledning på hev og stek av croissanter.

  1. e slik at det blir luftig under og tett rundt. (ikke bruk plastfolie da det klistrer seg fast). Heves i romtemperatur i 8 – 9 timer. OBS: Sørg for at croissantene har god plass, de hever mye.
  2. Forvarm stekeovnen til 200 grader, over/undervarme. Pisk sammen 1 egg med 3 spiseskjeer vann og pensle croissantene forsiktig før steking.
  3. Stek croissantene i 15-18 minutter midt i ovnen til de får en fin og brun farge.

Om ønskelig kan croissantene pensles med sukkerlake rett etter de taes ut av ovnen. Dette er spesielt godt på pain au chocolate og bringebær croissanter. Enkel sukkerlake lager du ved å blande 100 gram vann og 110 gram sukker i en kjel før du gir det et kjapt oppkok. Frossen croissant er holdbar i 4 uker på frys.