Hev og stek

  • Legg frosne deigemner direkte på et stekebrett med bakepapir.
  • Ikke legg dem for tett (se bildet), de skal heve til tredobbel størrelse.
  • Dekk med plastpose, slik at luft ikke kommer inn. Ha pose helt tett over. VIKTIG !
  • Hev croissantene i 24-26 grader (aldri direkte på gulvvarme) i 10 timer. De flate typene croissanter kan klare seg med 8 timer.
  • Pensle med eggblanding (1 egg og 0,5 dl vann).
  • Mandelcroissant: Gjerne hev de i stor muffinsform, strø gjerne mandelflak på toppen før steking.
  • Cruffinsnurr: Hev i stor muffinsform el liknende.
  • Tebriks: pensle med egg og strø valmuefrø på.
  • Forvarm ovn til 250 grader varmluft.
  • Skru ned til 170-180 grader varmluft, og sett inn croissantene.
  • Stek i 14-20 minutter, avhengig av ovn.
  • Ikke åpne stekeovn for kontroll, før det har gått minimum 12 minutter.

Sukkerlake er godt på pain au chocolat, bringebær-, mandel-, pecan-, kanel- og eplecroissanter. Sukkerlake: 100 gram vann og 110 g sukker, kokes opp og avkjøles. Pensles kald på nystekte croissanter.