Hev og stek

Spre croissantene utover et bakepapirkledd stekebrett. Sørg for at de har god plass, de skal heve til tredobbel størrelse. Dekk croissantene med plastpose, slik at det blir luftig under og helt tett rundt, som på bildet under (ikke bruk plastfolie da det klistrer seg fast). Heves i romtemperatur (23-24 grader) i ca. 10 timer. Det er veldig viktig at det er god nok temperatur i rommet, og at de hever lenge nok.

Croissanter som mandel, pecan/karamell og eple er tynnere, og krever mindre hevetid, ca. 6-7 timer. Om de overhever litt, klem de forsiktig sammen igjen. Strø gjerne litt ekstra mandelflak på toppen av mandelcroissanten før steking. Deigemner av kanel eller pecan/karamell, bør helst heves i stor muffinsform eller liknende, for best heveresultat. Pensle med sukkerlake rett etter steking.

Forvarm stekeovnen til 230 grader varmluft. Pisk sammen 1 eggeplomme med 3 spiseskjeer vann, og pensle croissantene forsiktig før steking.

Sett ned temperaturen på ovnen til 170-180 grader varmluft. Stek croissantene i 14-18 minutter midt i ovnen til de får en fin og brun farge (de skal også ha en fin brunfarge på undersiden).

Om ønskelig kan croissantene pensles med sukkerlake rett etter steking. Dette er spesielt godt på pain au chocolate og bringebærcroissanter. Enkel sukkerlake lager du ved å blande 100 gram vann og 110 gram sukker i en kjel, før du gir det et kjapt oppkok. Frosne croissanter er holdbare i 5-6 uker på frys.